Y-veien – ingeniørutdanning på grunnlag av fagbrev!
 
Y-vei er et spesielt tilrettelagt tilbud for de som har yrkesfaglig utdanning og relevant fagbrev. Man kan da være kvalifisert for opptak til ingeniørutdanning uten å gå veien om Forkurs eller påbygg. Med Y-veien får kandidatene bachelorgrad i ingeniørfag på ordinær tid - 3 år.
 
Ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), campus Porsgrunn, har vi tilbud om Y-vei på alle våre ingeniørlinjer:
·         Byggdesign
·         Plan- og infrastruktur
·         Maskinteknisk design
·         Ren energi- og prosessteknologi
·         Elkraftteknikk
·         Informatikk og automatisering
 
Opptakskravet er:
·         2-årig yrkesfaglig utdanning
·         Læretid i bedrift og relevant fagbrev
 
Med relevant fagbrev menes at man må ta utdanning videre den veien man har startet, altså må en elektriker fortsette sin utdanning som elektroingeniør eller en tømrer må fortsette sin utdanning som byggingeniør. Ønsker dere mer informasjon om Y-veien, sjekk våre nettsider:
                               https://www.usn.no/studier/y-veien/
 
Her finnes oversikt over linjer og relevante fagbrev, mer om opptakskravene, hvordan det søkes og poenggrenser fra tidligere. Her er det også oversikt over hvilke opplegg ingeniørstudentene møter og innhold i de ulike fagene.
 
Vedlagt finner du brosjyre med informasjon om vårt studietilbud – Y-VEI – som retter seg mot de med yrkesfaglig bakgrunn og fagbrev, og som ønsker høyere teknisk utdanning.
Vi håper dere kan hjelpe oss å gjøre Y-VEIs tilbudet kjent blant deres lærlinger og vi ønsker dem velkommen som søkere hos oss.

Documents: