YRKES NM

Martin Østnor fra Nidar fikk gull i Yrkes NM i Industrimekanikerfaget 2014

 

SAM 6170

 

 

Program til Yrkes NM og Opplæringsdagan: (Klikk her)

Hallkart for yrkes NM

Se reklamefilm for Yrkes NM 2014!

Klikk her for Nyhetsbrev for Yrkes NM 2014

Yrkeskonkurransene Arrangementet går av stabelen i dagene 28.- 30. oktober neste år i Trondheim Spektrum. Det er planlagt konkurranser i følgende fag: ambulansearbeider, anleggsmaskinfører, anleggsgartner, automatisering, baker, barne- og ungdomsarbeider, betongfag, billakkering, bilmekaniker, bilskade, CNC maskinering, elektriker, frisør, helsefagarbeider, industrimekaniker, kjøttfag, kokk, konditor, kulde- og varmepumpemontør, mediegrafiker, murer, rørlegger, servitør, søm og design, snekker, telekommunikasjon, ventilasjon- og blikkenslager, yrkessjåførfaget.

Opplæringsdagan I tillegg til de mange yrkeskonkurransene blir det presentasjon av alle utdanningsprogrammene i videregående opplæring og demonstrasjoner i mange fag under programmene. Det er de tradisjonelle Opplæringsdagan, som hvert år arrangeres av opplæringskontorene i Sør-Trøndelag, som står for denne delen av arrangementet.

Samarbeidsparter Både Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune er medspillere og støttespillere til arrangementet, og vil bl.a. bekoste og organisere transport av alle elever i ungdomsskolens trinn 8., 9. og 10. trinn og elever i Vg1 og Vg2 fra hele fylket til arrangementet.

Det blir storslagen åpningsseremoni den 27. oktober på Scandic Lerkendal. Her vil også avslutningsseremonien holdes den 30. oktober. Hotellet, som åpner i august 2014, er NM-hotell og i sin helhet booket for arrangementet.

Det vil bli arrangert forskjellige typer seminarer for elever, lærere og foresatte med aktuelle temaer knyttet til bevisste valg av utdanning og yrker. Det planlegges også konferanser og møter for arbeids- og næringslivet, hvor temaene er knyttet til yrkesfag.

Åpningstidene (foreløpig)

28. oktober: kl. 0900 – 1800 29. oktober: kl. 0900 – 1800 30. oktober: kl. 0900 – 1500

Vil du vite hvem som kan delta i konkurransene? Ta kontakt med sekretariatet i WorldSkills Norway, epost: el@norskindustri.no

Kontaktpersoner:

WorldSkills Norway (yrkeskonkurransene):

Elisabeth Lange, e-post: el@norskindustri.no

Opplæringsdagan:

Ingunn Olsen Berg, e-post: ingunn@otek.no